novoletnisejem-2015-16

V četrtek, 10. decembra popoldan, se je pritličje OŠ PRESTRANEK spremenilo v praznično ulico. Učitelji in učenci so pripravili praznični večer z naslovom Želimo vam… Učitelji smo pred tem skupaj z učenci skupaj veliko in na različne načine razmišljali o tem, kaj sebi in drugim želimo v novem letu ali kar tako, z namenom, da se v največji možni meri uresničijo, želeli pa smo si tudi prijetnega sproščenega skupnega druženja in tega, da bi vse to delili z obiskovalci.

Sprehajalci so lahko poslušali praznične pesmi, ki so jih zapeli člani šolskega zbora, se ustavili ob projekciji voščil ter prisluhnili prazničnim deklamacijam. Obiskovalci so si lahko izdelali voščilnice ter papir zgibali v zanimive origame. Manjkali niso niti ulični glasbeniki ter skodelica čaja in okusno praznično pecivo, ki so ga ob pomoči učiteljic delili in spekli naši učenci, s projekcijo majhnih in velikih želja pa so se predstavili vrtčevski otroci. Njihove vzgojiteljice so pripravile zanimive praznične delavnice, kjer so obiskovalci izdelali novoletne okraske.  Ročno narejena praznična darila pa so lahko izbrali na stojnici, ki so jo pripravili devetošolci, ali pa kupili nekaj zanimivega na bolšjem sejmu.

Čas, ki smo ga preživeli vsi skupaj, je bil živahen, sproščen in vesel in tudi malo prazničen, in kot takšnega ga bomo ohranili v lepem spominu.

Alenka Slavec Geržina in Urška Tušar

(Skupno 101 obiskov, 1 današnjih obiskov)