scan0069V četrtek, 8.10.2015, smo si ogledali gledališko predstavo Vsi junaki zbrani. Predstava se je odvijala v Mladinskem gledališču Ljubljana.Govorila je o tem, da se moramo upreti televizijskim medijem. Glavni junak je bil France. Dve skupini sta se prijavili na kviz Vsi junaki zbrani. V eni ekipi je bil tudi France, ki je bil dve leti mlajši od ostalih, ampak najbolj bister. Na kvizu so se morali preobleči v junake iz pravljic in pripovedk in v njih izvajati trike v parkurju. Uprli so se, saj niso mogli izvesti trikov v kostumih. Kviz je propadel. Po predstavi je sledil pogovor z igralci.

Staša Kačar in Eva Penko

O predstavi so zapisali:

Predstava mi je bila zelo všeč, saj so veliko gibali in plezali. Tudi igralci so mi bili zelo všeč predvsem Kralj Matjaž in Martin. Kralj Matjaž mi je bil zelo všeč, saj se je na odru velikokrat prikazal nepričakovano in zato ker je v enem delu predstave govoril z globokim glasom. Ko se je Kralj Matjaž tako prikazal na odru, je bilo malo strašljivo in napeto. Martin mi je bil všeč zaradi kostuma in trikov, ki jih je izvajal na odru. Scena je bila preprosta a vseeno vsestranska. Z njo so prikazali stanovanje, igrišče in televizijski studio. Kviz mi je bil všeč zato, ker je bil poučen in ker so se na koncu uprli medijem.

Enya Tominc Opara

Najbolj mi je bil všeč kviz. Držal sem pesti, da bi zmagali Klepci. In zmago so res dobili.

Nejc Milharčič

Na koncu predstave smo ploskali tako dolgo, da so igralci morali priti še enkrat na oder.

Larisa Mrše

 

ARHIV

Izdelali smo slikanice

V petem razredu so po branju zgodbe Franceta Bevka Moja prva knjiga učenci  pri uri likovne umetnosti ustvarili raznovrstne slikanice. Nekateri bodo slikanice odnesli mlajšim bratcem in sestricam, nekateri bodo slikanice podarili mačkom v vrtcu. Tri slikanice si lahko ogledate na spodnjih spletnih povezavah.

Nejc Milharčič: PINGU PINGVIN

Eva Penko: MALA ŽABICA

Tiana Požar: SADJE IN ZELENJAVA

Liljana Bole

(Skupno 97 obiskov, 1 današnjih obiskov)