V petek, 21. 10. 2011, so se učenci osmega in devetega razreda v  Šolskem  centru Postojna udeležili promocije deficitarnih in perspektivnih poklicev v okviru štipendijske sheme Notranjsko-kraške regije. Najprej so se učenci iz različnih osnovnih šol pomerili v kvizu na temo poklicev, nato pa so v telovadnici obiskali stojnice, na katerih so se na zanimiv način predstavile šole.

S promocijo poklicev želijo spodbuditi mlade, da se v večji meri odločajo za poklice, za katere obstaja s strani delodajalcev v regiji povpraševanje ter obenem spodbuditi podjetja, da razpišejo štipendije za poklice, za katere je med mladimi zanimanje

Učenci  devetega in osmega razreda so tako lahko dobili podrobne informacije o poklicih, kot so strojni tehnik, oblikovalec kovin-orodjar, računalniški tehnik, mizar, gozdar, kuhar, kozmetični tehnik, aranžerski tehnik, zdravstveni tehnik, mehatronik …

Dogodek je organizirala RRA Notranjsko-kraške regije v sodelovanju z izobraževalnimi in podpornimi institucijami in je del projekta regijska štipendijska shema, ki je sofinanciran iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Nekateri naši učenci so se vzporedno s tem udeležili še dneva odprtih vrat, ki ga v času od 18. do 22. oktobra organizirajo nekateri delodajalci na našem področju.

Bilo je zanimivo in učenci so domov odšli polni vtisov in novih informacij.

 

 

 

 

(Skupno 69 obiskov, 1 današnjih obiskov)