V ponedeljek, 10. marca 2014, so se predstavniki šolskega parlamenta naše šole, OŠ M. Vilharja, A. Globočnika, OŠ Košane in OŠ Pivke srečali na medobčinskem zasedanju šolskega parlamenta na OŠ M. Vilharja v Postojni. Tema letošnjega šolskega parlamenta je »Razmere v družbi«.

 

Vsaka šola je predstavila svoj pogled na razmere v današnji družbi. Ocenili so, da so razmere v naši družbi slabe in dobre.

Glavni vzrok slabih družbenih razmer je po njihovem mnenju odnos med otroci in starši. Otroci imajo premalo zadolžitev, ne ubogajo staršev, ugovarjajo, se ne pogovarjajo med seboj… Kot slabe so izpostavili tudi velike razlike med vrstniki, nasilje nad otroki, brezposelnost, prezaposlenost staršev, goljufijo, podkupovanje, diskriminacijo, revščino … Menijo, da je naša družba neusmiljena in ne dopušča napak.

Dobro stran družbe pa vidijo v napredku tehnologije. Na koncu so sklenili, da se tudi iz krize da naučiti nekaj pozitivnega.

Kako izboljšati razmere v družbi? Vsi se strinjajo, da moramo biti prijazni in strpni  drug do drugega, več se moramo pogovarjati med seboj, upoštevati moramo pravila, ne smemo obsojati…

Sladjana Šućur Popović

(Skupno 119 obiskov, 1 današnjih obiskov)