Tudi v tem šolskem letu se je naša šola pridružila sodelovanju v mednarodnem projektu Noč knjige. Tako je minuli konec tedna potekal dvodnevni tabor, posvečen branju in tudi tujim jezikom.

Po prihodu na šolo so si učenci uredili »razkošne« postelje, nato pa so se razdelili v skupine. Učenci, ki se učijo nemščino, so prebrali knjigo Ein Tag beim Tierarzt in se preizkusili v reševanju kviza, ki je bil vezan na razumevanje knjige. Ostali učenci so prebrali več aktualnih člankov v angleščini. Tudi oni so se po branju preizkusili v kvizu. Zmagovalci in poraženci so prejeli sladke nagrade.

Učence je nato čakala izdelava kratkih filmov v tujem jeziku. Izdelali so nekaj izvirnih posnetkov. Sledila je večerja, nato pa so se podali na enourni sprehod. Nadihani svežega zraka so si po prihodu nazaj ogledali nastale filme in se nekaterim tudi nasmejali. Brez ogleda celovečernega filma seveda ni šlo. Učenci so večerne ure izkoristili za branje knjig v knjižnici in razredih, lahko pa so tudi prisluhnili zvokom klavirja, saj je en učenec pridno vadil.

Po bolj ali manj prespani noči so učenci najprej pospravili svoje stvari, pozajtrkovali, nato pa odšli na zunanje igrišče, kjer so se preizkusili v štafetnem nareku angleškega in nemškega besedila. Sobotno dopoldne so nato posvetili raziskovanju jezika našega okolja. Učenci so iskali izposojenke iz nemščine, poiskali knjižno ustreznico in izvorno nemško besedo. Nastalo je nekaj zanimivih plakatov, ki so jih skupine predstavile druga drugi, nato pa so jih razobesili na šoli. Proti dvanajsti uri so z delom zaključili in se podali domov.

Mojca Kristan in Katja Godeša

(Skupno 81 obiskov, 1 današnjih obiskov)