V petek, 15. in soboto, 16. oktobra, je na Šolskem centru Postojna potekal že četrti Startup vikend, na katerem smo sodelovali. Spet je bilo veliko novega, zanimivega in poučnega, in polno izzivov tudi za naše tri učence, šestošolca in sedmošolca, ki so sodelovali na tem dogodku. Udeležili so se ga tudi učenci obeh postojnskih osnovnih šol in mentor Nejc Konjevič s sodelavci.

V dveh dneh so učenci praktično preko lastne izkušnje spoznali pot, ki jo naredi izdelek, produkt ali storitev, preden pride do uporabnikov ali kupcev. Ta je polna izzivov, problemov in njihovih reševanj, pa tudi igre, ustvarjalnih idej in svobode pri izbiri tako ideje, njene izvedbe in načinov, kako jo predstaviti.

Naši učenci so se z vsem tem pogumno spopadli in uspešno premagali ovire na poti do cilja, za kar gredo vse zahvale odličnim mentorjem, ki so jim nudili podporo in pomoč. Na koncu so svojo idejo – aplikacijo Trash can, s pomočjo katere igralec lovi oziroma meče odpadke v smetnjak. Z zbiranjem in ločevanjem smeti nabira točke, in ko jih zbere dovolj, dobi drevo, saj s svojim znanjem in spretnostjo v ravnanju z odpadki skrbi za čisto okolje. Zanjo so na koncu prejeli nagrado za najbolj družbeno koristno idejo. Čestitamo!

 

(Skupno 95 obiskov, 1 današnjih obiskov)