Po dveh letih smo končno spet lahko na šoli organizirali Noč knjige. Pripravili smo dve delavnici, sočasno z Nočjo knjige pa je potekala tudi računalniška delavnica v sodelovanju s predstavniki Šolskega centra Postojna. Delavnica programiranja je bila financirana iz sredstev šolskega sklada kot nadstandardna popestritev šolskih dejavnosti in je bila za učence brezplačna.

Z delom smo začeli v petek, 22. 4. 2022, okrog 16.30. Učenci so si najprej uredili svoje spalne kotičke, nato pa so se razdelili v dve skupini. Prva skupina se je posvetila ekološki tematiki, saj 23. aprila obeležujemo dan Zemlje in je izdelala plakat v angleščini na temo čebel ter tematiko zaokrožila z izdelavo »hotela za žuželke«. Druga skupina je pripravljala lov na zaklad. Pripravila je zemljevid z oznakami točk, kjer so se morali učenci s svojo iznajdljivostjo prebiti do zaklada, ki se je skrival v šolski knjižnici. Utrujeni od tekanja po šoli so si ogledali še mladinski film in polagoma utonili v spanec. Naše druženje sta popestrila tudi mednarodna prostovoljca Forca in Raul, kar je učence vzpodbudilo k rabi angleščine.

Naslednji dan smo že po zajtrku zaključili z delom, saj smo se tudi mi pridružili čistilni akciji. Na šoli so ostali le učenci računalniške delavnice, ki so z delom zaključili ob 12. uri.

 

Katja Godeša in Mojca Kristan

 

 

 

(Skupno 229 obiskov, 1 današnjih obiskov)