V petek, 13. 5. 2022, so učenci prvih razredov obiskali center o velikih zvereh v Pivki. V DINA parku so na zabaven način spoznavali svet velikih zveri. Lovec in vodička sta nas popeljala izpred Krpanovega doma v gozd, kjer smo iskali sledi in rogovja srnjakov in jelenov različnih starosti. V  notranjih prostorih so se medved, volk in ris predstavili na svojih zverbook profilih. Skozi očala za virtualno resničnost in s čutili živali so učenci vstopili v gozd, s pomočjo obogatene resničnosti in v prostoru iskali sledi, ki so jih za seboj pustili v čarobnem gozdu.

Svoje dosedanje znanje so lahko preizkusili v zabavnem kvizu Hitre tačke Na delavnici so otroci s pomočjo didaktičnih pripomočkov razvrščali dele teles živali, njihovo hrano. Na voljo so jim bile tudi posode s peskom in odlitki šap za odtis stopinj v pesku in kože za tipanje.
Spoznali so, zakaj je pomembno, da velike zveri ohranjamo in na katere načine lahko tistim, ki jim povzročajo težave, olajšamo sobivanje z njimi. Učenci so preživeli čudovit dan poln novih znanj in doživetij. 

                                                                                                   Valentina Tomažinčič

 

(Skupno 153 obiskov, 1 današnjih obiskov)