05-7542512 Osnovna šola Prestranek, Ulica 25. maja 14 a
 

Projekt SKK

Predstavitev projekta SKK

V okviru sredstev evropskega socialnega sklada in s sofinanciranjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013 izvajamo projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih za razvoj enakih možnosti in spodbujanje socialne vključenosti (SKK).

Projekt SKK je novost v mednarodnem prostoru, saj v tem trenutku ni podobnega primera usmerjanja aktivnosti šol v odpiranje navzven in s tem dvigovanja socialnega in kulturnega kapitala v lokalnih skupnostih.

Vir: http://sk.solazaravnatelje.si/predstavitev/

Pod okriljem projekta SKK bomo izvajali medgeneracijske aktivnosti, ki zajemajo tudi aktualne šolske projekte in dejavnosti: izdelava knjige o Prestranku (Liljana Bole), Očistimo in polepšamo svoj kraj, pohode, vrtnarski krožek, projekta Evropska vas in Rastem s knjigo, Učenje učenja, Projekt zdrava šola … Pri slednjih sodelujemo s partnerskimi šolami: OŠ Podgora Kuteževo, OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica in OŠ Jelšane. Oglejte si naš akcijski načrt v spodnji priponki.

Več informacij o poteku projekta na naši šoli in mreži šol naše regije najdete na spletni strani: https://sites.google.com/site/skkropotarnica/. Utrinke s skupnih medgeneracijskih aktivnosti nam lahko posredujete na elektronski naslov: projektskk1415@gmail.com. Vaše prispevke bomo objavili na naši spletni strani, zavihek Objave.

Hvala za sodelovanje.

 

Veronika Švigelj, strokovni delavec mreže šol projekta SKK 

(Skupno 546 obiskov, 1 današnjih obiskov)
 
 
 
 
Dostopnost