V petek, 25.11. 2011 nas je obiskala pisateljica Desa Muck. Pogovora s pisateljico so se udeležili učenci od prvega do petega razreda Osnovne šole Antona Globočnika, vabljeni smo bili tudi učenci četrtega in petega razred Osnovne šole Prestranek.

Pripovedovala je različne zanimive zgodbe, iz katerih so nastale njene knjige. Nekateri so jo poimenovali tudi kot “tista, ki je napisala Anico”, po kateri zbirki je zelo znana. Med drugim je povedala, da zdaj piše še eno knjigo za otroke. Ko se je približala ura njenega odhoda, nam je vseeno še razdelila podpise (seveda ne šolske), s katerimi je razveselila mnoge učence.

Linda Vehar učenka petega razreda

Desa Muck nas je obiskala v petek, 25.11.2011. Mislim, da je zelo veder in razgledan človek, ker nam je pripovedovala take stvari, kot da bi vedela, kaj je nam učencem všeč. Sprejemala je tudi naša vprašanja in nanje seveda odgovorila. Povedala je nekaj razlogov, zaradi katerih je napisala določeno knjigo. Meni je bila najboljša njena pripoved, kako jo je sošolka Špela izsiljevala. Na koncu jo je rešila sestrična, ki je razkrila pravo resnico. Zaradi tega dogodka je čez nekaj časa napisala knjigo Anica in velike skrbi. Knjigo Anica in zajček je napisala zato, ker ga je njena hčerka nekaj časa imela, ampak je nato umrl, kot umre v knjigi. Zanimiva se mi je zdela tudi Desina misel, da rada piše take vrste knjig, ki niso pogoste. Na koncu je delila podpise, zaradi katerih so srečneži pozneje skakali od veselja. Mislim, da nas je razvedrila za nekaj časa in takšna se nam bo vtisnila v spomin.

No,se torej zavedate, kaj ste zamudili?      

 Linda Vehar učenka petega razreda

(Skupno 524 obiskov, 1 današnjih obiskov)