Otroci  iz skupin Mravljice in Ježki iz Vrtca Prestranek so si z eksperimentoma Dvigalo v stolpu in Vodnjak z vitlom prislužili prvo nagrado v starostni kategoriji predšolskih otrok. Nagrada je bila zelo prijetna, to je  brezplačen obisk  Hiše eksperimentov z dogodivščino.

 

Ustanova Hiša eksperimentov iz Ljubljane je v novembru 2013 pozvala vse slovenske vrtce in šole k udeležbi  na natečaju izdelave eksperimentov na temo »Ponovna uporaba komunalnih odpadkov«. Natečaj  je bil namenjen predšolski in šolski mladini  in je bil izveden v okviru evropskega projekta Voices.

Otroci  iz skupin Mravljice in Ježki iz Vrtca Prestranek so si z eksperimentoma Dvigalo v stolpu in Vodnjak z vitlom prislužili prvo nagrado v starostni kategoriji predšolskih otrok. Nagrada je bila zelo prijetna, to je  brezplačen obisk  Hiše eksperimentov z dogodivščino.

Na pustni torek smo se tako odpravili proti Ljubljani dobre volje in pustno opravljeni. Najprej smo se sprehodili po centru Ljubljane in se slikali pod Prešernovim spomenikom, nato pa obiskali še Hišo eksperimentov.  Tu so otroke in vzgojiteljice  navdušili različni eksperimenti, nato pa še zelo zanimiva dogodivščina, ki so jo pripravili  tamkajšnji animatorji.

Sicer pa si poglejte fotografije, ki povedo več kot vse besede.

Nataša Nelec Sedej

FOTOGALERIJA

(Skupno 66 obiskov, 1 današnjih obiskov)