V petek, 16. maja 2014 je ob otvoritvi  mestnega parka v Postojni potekala prireditev Parada učenja s sloganom »Znanje raste«, na kateri so različne izobraževalne, ustvarjalne, kulturne, družabne ipd. organizacije oz. ustanove predstavile svoje aktivnosti.

Učenci OŠ Prestranek so se tokrat predstavili tako na odru z glasbeno zasedbo »Nebodigatreba« kot tudi na stojnici, kjer so učenci, dejavni pri PESCA delavnicah, ponudili domače zeliščne mafine, sirove piškote z rožmarinom, čaj z meto in meliso ter domačim medom, ki je ob hladnem dnevu pogrel veliko obiskovalcev.

Vsa potrebna zelišča za peko rastejo tudi na šolskem vrtu oz. v zeliščnem kotičku. Udeleženci Vrtnarskega krožka pod mentorstvom Nataše Nelec Sedej so ponudili sadike: paradižnika, sončnic, kozmeje in ušesnika (natreska), za slednje smo prejeli zajeten šparovček prostovoljnih prispevkov za šolski sklad.

Recept za »svež zeliščni čaj«: 1 stebelce listov mete (šolski vrt) + 1 stebelce listov melise (šolski vrt) + 1 žlica lokalnega eko medu + 1,5 l vrele vode, počakamo 10 min.

Vse ponujene izdelke so pripravili učenci sami. Več utrinkov s prireditve si lahko ogledate na šolski spletni strani. 5. razred z razredničarko Liljano Bole je dobil tudi priznanje za sodelovanje na ustvarjalnem natečaju »Pogled na kras«. Bravo naši!

FOTOGALERIJA

Veronika Švigelj

(Skupno 85 obiskov, 1 današnjih obiskov)