V petek 6. 6. 2014 smo se odpravili na nepozabno Italijansko pustolovščino. Izleta smo se udeležili skoraj vsi učenci 7. ter nekaj učencev iz 6. in 8. razreda ter učitelji Jožko Udovič, Katja Godeša in Goran Uljan. Pridružilo se nam je še nekaj učencev iz Košane ter dve dekleti iz Postojne.

Izlet smo začeli že zelo zgodaj. Dobili smo se na avtobusni postaji okoli 5. ure zjutraj. Tam smo naložili prtljago na avtobus. V avtobusu smo preživeli okoli 6 ur preden smo prispeli do zabaviščnega parka Mirabilandija. Po mojem osebnem mnenju je to eden najboljših zabaviščnih parkov. Tam je bilo bolj malo vlakcev, ampak ti so bili tako hitri, da ti je vzelo sapo. Eden najhujših vlakcev se je imenoval Ispeed, ki je eden najhitrejših vlakcev v Evropi. Za sprostitev smo se popeljali s čolnički in se osvežili na kakšni vodni napravi. Seveda smo se ustavili tudi pri video igricah in odigrali kakšno. V Rimini smo se odpeljali premočeni in utrujeni (ampak veseli).

V Riminiju , ki naj bi bilo mesto z ogromno hoteli, smo se nastanili v hotelu s tremi zvezdicami, kar je za moje pojme čisto v redu. Nekateri so se pritoževali glede udobja in hrane, zato pa so nas naslednji dan presenetili z zelo dobrim zajtrkom in kosilom. Tisti večer smo si na plaži tudi zmočili noge, za tiste bolj pogumne pa tudi globoka voda ni bila problem.

V soboto smo obiskali še žepno državico San  Marino. Na poti tja nam je učitelj geografije in zgodovine Jožko Udovič povedal veliko o tej hriboviti državici. To naj bi bila samostojna država, to pa zato, ker je zaradi močne obrambe v zgodovini ni uspel nihče osvojiti. Ko smo se odpravili na ogled te čudovite državice, smo imeli tudi nekaj časa, da zapravimo nekaj denarja v raznih trgovinah. Ker je temelj zaslužka te države turizem, so nas prodajalci kar vabili v trgovine. Poleg velikih cen za sladoled so prodajali tudi obleke, spominke, nekateri pa celo orožje. S praznimi žepi (še posebej pa punce) smo se vrnili v Rimini na kosilo.

Ko smo se najedli, je bil čas, da se odpravimo v Italia in miniatura, kar v prevodu pomeni pomanjšana Italija. Park je bil res krasen. Lahko si se sprehajal med hišami in celo popeljal po morju skozi maketo Benetk. Na ogromni maketi Italije je bil poudarek na pomembnejših stavbah npr. koloseju itd. Z mojo skupino smo se odločili, da se gremo malo ohladit na maketo gradu, na katerem se lahko špricaš z vodnimi topovi. Seveda smo tudi od tu odšli premočeni.

Zaspani smo se okoli 10. ure vrnili na avtobusno postajo v Prestranku. Izlet priporočam vsem navdušencem dogodivščin in adrenalina.

Tristan Blažek, 7. razred

(Skupno 599 obiskov, 1 današnjih obiskov)