Distribucijski operater električne energije SODO d. o. o. je organiziral nagradni video natečaj »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«, katerega cilj je širiti ideje o varovanju našega okolja med mladimi, predvsem pa dvigniti njihovo zavedanje o varčni rabi električne energije. Na natečaj se je odzvalo 14 osnovnih šol iz vse Slovenije, k sodelovanju je bila povabljena tudi OŠ Prestranek.

 

V okviru natečaja so tako zainteresirani učenci višjih razredov z mobilnimi napravami snemali kratke filme, v katerih so predstavili, na kakšen način lahko učenci (in učitelji) prispevajo k bolj učinkoviti rabi elektrike. Komisija je izbor najbolj kreativnih ter poučnih kratkih filmov naredila konec februarja, 12. 3. 2015 pa je v prostorih tehniškega muzeja Bistra pri Vrhniki, kjer je potekal zaključni dogodek, razglasila zmagovalce.

Zaključne prireditve, na kateri sta poleg organizatorjev nastopili tudi pevka Nina Pušlar in TV-voditeljica Bernarda Žarn, so se iz naše šole udeležile tri sedmošolke – Maruša Perenič, Lara Novak in Sara Malneršič. Naša šola se sicer med zmagovalne šole ni uvrstila, je pa šola za sodelovanje kljub temu prejela krasno nagrado – varčen namizni računalnik z zaslonom, ki nam bo še kako prav prišel. 

Mojca Kristan

FOTOGALERIJA

(Skupno 59 obiskov, 1 današnjih obiskov)