Naša šola se je v sredo, 16. 5. 2018, pridružila prireditvi Parada učenja, ki je potekala v petnajstih krajih po Sloveniji.

Parada, zasnovana kot `sejem` priložnosti za učenje in ustvarjalnost na javnem mestu, je potekala v okviru vseslovenskega festivala Teden vseživljenjskega učenja, ki opozarja na pomen in koristi vseživljenjskega učenja.

Tako so mestni park v Postojni krasile raznorazne informativne in svetovalne stojnice, kjer so se predstavljala društva, šole, kulturne ustanove … Odvijali pa so se tudi kulturni nastopi različnih generacij in drugi privlačni dogodki. Parada je popestrila spomladansko dogajanje v Postojni in povezala različne akterje, ki v Primorsko-notranjski regiji skrbijo za rast in širjenje znanja.

Naša šola je predstavila projekt Turizmu pomaga lastna glava, v okviru katerega smo prejeli dve zlati priznanji, eno na turistični tržnici v Kopru, drugo v Mariboru. Učenci so mimoidočim predstavili delo v projektu, našo turistično nalogo z naslovom Po kulturni dediščini Prestranka z okolico, maketo krajev našega šolskega okoliša, aplikacijo CŠOD Misija ter tako preživeli prijeten popoldan v družbi obiskovalcev.

 

Ana Novak in Mojca Kristan

(Skupno 73 obiskov, 1 današnjih obiskov)