V sredo, 15.5.2019, smo se udeležili zaključka državnega natečaja likovnih in literarnih del, ki ga vsako leto razpisuje Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Učenca 1. razreda, Ajša in Teo, sta bila nagrajena za likovni izdelek, kateri je bil v kategoriji učencev 1. triletja izbran na regijskem nivoju, ter se uvrstil in bil izbran med 5 najboljših tudi na državnem nivoju.

Zaključna prireditev je potekala v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS (ICZR) na Igu, kjer je nagrajence, njihove starše in mentorje pozdravila direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje ga. Olga Andrejek, nato pa smo si ogledali poučno lutkovno predstavo gledališča FRU – FRU z naslovom Pikec Ježek in gasilko Jež. Kasneje nam je vodja ICZR, g. Janko Petrovič, podelil potrdila in nagrade. Pred kosilom smo si kljub deževnemu vremenu ogledali poligon, kjer se urijo različni reševalci in izvedeli nekaj koristnih informacij s področja gorenja, gašenja, neeksplodiranih ubojnih sredstev ipd.

Bogatejši za novo, prijetno izkušnjo, smo se zadovoljni vrnili domov.

Mojca Štembergar

Glaerijo si lahko ogledate TUKAJ.

(Skupno 95 obiskov, 1 današnjih obiskov)