V torek, 17. 12. 2013, je bilo na prestranški  šoli živahno v dopoldanskem in popoldanskem času. Dopoldne je otroke iz vrtca in mlajše osnovnošolce obiskal Dedek Mraz. Do njegovega prihoda sta otroke zabavala Gogi in kozliček Kozle. Dedek Mraz je z otroki pokramljal, z njimi zapel pesmice in jim razdelil bombone. V vrtcu so se otroci tudi slikali z njim.

 

Popoldne so se vrtčevskim otrokom in osnovnošolcem pridružili starši na novoletnih delavnicah, ki so potekale pod naslovom Zimski prijatelji in praznični čas. Otroci iz vrtca in njihovi starši so najprej prisluhnili pravljici Zimski prijatelji, nato pa skupaj z vzgojiteljicami ustvarjali ne temo te pravljice.

V prostorih šole so potekale različne delavnice od izdelovanja voščilnic, darilnih škatlic in jelenčkov do pisanja dobrih misli. V telovadnici je bila organizirana plesna delavnica, kuhalo in peklo se je v šolski kuhinji, kjer so v okviru projekta P.E.S.C.A pekli piškote, in v gospodinjski učilnici, kjer je učence pri kuhanju vodila gospa Smrdel Slavica. V večnamenskem prostoru je bilo še posebej živahno saj so devetošolke izdelovale voščilnice, devetošolci so skupaj s hišnikom in učiteljema Goranom in Joškotom  pripravljali vse potrebno za šolski ples. V tem prostoru je potekal tudi Bolšji sejem. Učenci in učitelji so prispevali za ta sejem različne uporabne predmete, knjige, okraske, igrače. Izkupiček so namenili za šolski sklad.

Po končanih delavnicah so se vsi udeleženci zbrali v okrašenem večnamenskem prostoru, kjer je mladinski pevski zbor zapel nekaj božičnih in novoletnih pesmi.

Novoletnega praznovanja še ni konec, saj bo v četrtek novoletni šolski ples z bogatim srečelovom, v naslednjem tednu pa si bodo mlajši osnovnošolci ogledali gledališko igro Škrat Kuzma v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani.

 

Liljana Bole

FOTOGALERIJE:

Obisk Dedka Mraza

Praznovanje v vrtcu

Praznovanje v šoli

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)