December je mesec obdarovanj. Trije dobri možje obdarujejo otroke, nekatere bogato, druge skromneje. Če se vključimo v akcijo Božiček za en dan, ki poteka v Sloveniji že tretje leto zapored, lahko dobrim možem tudi sami pomagamo. Učenci od prvega do petega razreda OŠ Prestranek so se letos odločili, da Božička ne bodo pustili samega, ampak da mu bodo pomagali pri obdarovanju otrok.

V šolo so tako prinesli sladkarije, igrače, oblačila in šolske pripomočke, s katerimi so napolnili škatlo, ki so jo prej oblepili z okrasnim papirjem in jo okrasili. Darila, ki so jih sami dobili, so namenili vrstnikom, katerim bi Božiček letos pod novoletno jelko pustil bolj skromno obdaritev. Na škatlo so napisali še spol in starost obdarovanca. Tako pripravljena darila so odpeljali v Mladinski center Postojna, kjer je bilo zbirno mesto. Mladi Božičkovi vajenci upajo, da bodo darila v prihajajočih prazničnih  dneh pričarala nasmehe na obraze otrok iz socialno šibkejših družin.

S takimi ali podobnimi akcijami vedno znova potrjujemo, da je lepo biti obdarovan, še večje zadovoljstvo pa občutimo, če ljudi okrog sebe obdarujemo.

Liljana Bole

(Skupno 82 obiskov, 1 današnjih obiskov)