Lutkovni krožek OŠ Prestranek deluje drugo leto. Obiskujejo ga učenke 4. in 5. razreda. Dobivajo se enkrat na teden. Lansko leto so se le uvajali v lutkovno igro, letos pa so se lotili resne predstave z naslovom Tobija češkega pisatelja Zdeneka Florijana.

Krožek vodi učiteljica Liljana Bole, ki se je povezala z učiteljico likovne umetnosti Urško Tušar in učiteljem glasbene umetnosti Simonom Novakom. Gospa Urška Tušar je načrtovala lutke in sceno, učenke, ki obiskujejo krožek, so lutke izdelale. Za glasbeno spremljavo je poskrbel učitelj glasbe Simon Novak.

Vsebina igrice govori o jazbečarju Tobiji, ki ni zadovoljen s svojim izgledom. Pasja vila mu obljubi, da ga spremeni, če ji pove kašen bi želel biti. Z gospodom Florijanom se odpravita v živalski vrt, kjer Tobija sprašuje živali, kakšen bi moral biti, da se mu ne bi drugi posmehovali. Na koncu spozna, da je takšen kakršen je, čisto v redu.

Lutkarice Polona Boštjančič, Marina Majerič, Tinkara Vatovec, Lucija Blažek, Izza Debevec, Nika Drole, Tajda Valenčič, Polona Erjavec, Julija Čelhar, Doroteja Vidmar Gajšek in glasbeni mojster Jurij Kernel so v torek, 8.4.2014 odigrale prvo predstavo pred učenci prve triade.

V ponedeljek, 14.4.2014, bodo odšle v Koper, kjer se bodo udeležile Območnega srečanja lutkovnih skupin.

Pripravile pa bodo še nastop v vrtcu in popoldanski nastop za širšo lokalno skupnost.

Liljana Bole

FOTOGALERIJA

(Skupno 194 obiskov, 1 današnjih obiskov)