OŠ Prestranek v letošnjem šolskem letu sodeluje v projektu »Približajmo Evropsko unijo učencem osnovnih šol: razvoj neformalnih učnih pristopov«, ki ga izvaja FDV v okviru programa vseživljenjsko učenje.V projekt so bili vključeni nadarjeni učenci, ki so na začetku šolskega leta prejeli poučne knjižice »Čutim Evropo«, kjer je na učencem enostaven način opisano delovanje EU.

 

V mesecu marcu smo izvedli kviz, kjer je 6 najboljših učencev dobilo možnost, da se udeleži tridnevnega  tabora v CŠOD Kranjska Gora z naslovom »EU vikend«.

Tako smo se v petek, 4. 4. 2014, podali v Kranjsko Goro, kjer smo se srečali še s petimi slovenskimi in dvema hrvaškima šolama. Prvi dan smo že pričeli z delavnicami, kjer smo spoznali raznolikost držav članic EU ter ugotovili, da je slogan Evropske unije »združeni v raznolikosti« povsem na mestu. Sledil je spoznavni večer, najprej uraden, kjer smo se vsi predstavili, nato pa še neuraden, ko so se učenci obiskovali po sobah ter se spoznavali med igranjem družabnih iger.

Soboto smo začeli z dvema delavnicama. Na eni so učenci izdelovali stripe pod mentorstvom gospoda Janka Testena, na drugi delavnici pa smo najprej izdelali naprstno lutko evropskega državljana, nato pa še maskoto iz nogavic. Maskoti smo dodali še življenjsko zgodbo ter ji tako vdahnili osebnost prebivalca EU. Večer smo zaključili s kvizom o EU.

Nedeljsko dopoldne smo popestrili s pohodom do Zelencev ter si ogledali talni izvir Save Dolinke. Popoldne smo se morali posloviti od novih prijateljev ter se polni pozitivnih vtisov odpraviti domov.

Katja Godeša

FOTOGALERIJA

 

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)