Tudi letos smo na Osnovni šoli Prestranek pripravili že tradicionalno prireditev ob kulturnem prazniku. Tokrat se nam je porajala ideja, da bi točke obarvali zeleno. Izhodiščna nit je bil verz Federica Garcie Lorce »Zeleno, ki te ljubim zeleno.«

V telovadnici so v sredo, 11. 2. 2015,  vrtčevski otroci in učenci od 1. do 9. razreda pod vodstvom mentoric in mentorjev predstavili različne točke, ki so se dotikale narave in njenih pojavov. Številne starše in ostale obiskovalce, med njimi je bil tudi postojnski župan Igor Marentič z ženo,  je najprej pozdravila ravnateljica šole Nataša Režek Donev.  Nato sta nas mlada voditelja, učenka in učenec 9. razreda,  tokrat v verzih, ponesla prek ljudskih plesov, recitalov, dramskih uprizoritev, modne revije »zelenih poklicev«, otroškega in mladinskega pevskega zbora do  nastopa šolske skupine Nebodigatreba, ki je z vsakim nastopom boljša. Z dobro uro trajajočo prireditvijo smo se poklonili našemu pesniku Francetu Prešernu in kulturi nasploh  ter se  lahkotno in sveže zapeljali prihajajoči pomladi naproti.

Tako kot vsako leto je to naša osrednja prireditev, zato mentorji in mentorice ter ostali zaposleni na OŠ Prestranek vanjo vložimo ogromno truda in časa, na kar smo ponosni, saj ne nosimo zaman naziva Kulturna šola in slovesa šole, ki se povezuje s krajani in svojim krajem.

Ana Kaluža

FOTOGALERIJA

(Skupno 282 obiskov, 1 današnjih obiskov)