Bunker, nosilec projekta Igrišče za gledališče, pravi o projektu tole – Projekt Igrišče za gledališče prinaša sodobno gledališče v šole po vsej Sloveniji, vendar mladih ne obravnavamo le kot potrošnikov umetnosti, ampak jih skušamo nagovoriti tudi kot ustvarjalce. Umetnost želimo izpostaviti kot vrednoto samo na sebi, obenem pa kot izjemno pedagoško orodje, s katerim lahko dosegamo neverjetne rezultate.

 

Kot sodelujoča šola smo si v okviru projekta ogledali v Stari elektrarni v Ljubljani predstavo Pista sveta. Sledile so delavnice z umetniki, kjer so otroci izvedeli nekaj več o sami predstavi in tudi sami sodelovali v ustvarjalnem procesu.

S šolskim gledališkim klubom (izbirni predmet)  sodelujemo z dvema umetnikoma, režiserjem Andrejem Jusom in plesalko Natašo Živković, ki učiteljici Ani Kaluža pomagata pri nastajanju gledališke predstave za mlade. Skupaj smo na šoli izvedli intenziven gledališki tabor.

Projekt pa ponuja tudi sodelovanje z umetniki pri učnih urah. Glasbenica Polona Janežič in učiteljica Urška Tušar sta pripravili ure tehnike,kjer je šlo za prepletanje umetniškega in tehničnega pristopa, kar je k uram vneslo svežino in  popestritev.

Posnetek s kulturnega dne: https://vimeo.com/122296722

Vodja projekta na OŠ Prestranek: Ana Kaluža

(Skupno 42 obiskov, 1 današnjih obiskov)