V letošnjem šolskem letu se je tudi naša šola pridružila sodelovanju v mednarodnem projektu Noč knjige. Tako je 24. in 25. aprila na šoli potekal dvodnevni tabor, posvečen poeziji, pisanju domišljijskih zgodb ter seveda branju knjig. V okviru tabora pa smo se nekoliko posvetili tudi tujim jezikom.

 

Na šoli smo se dobili v petek ob 16. uri. Po uvodnem pozdravu so si učenci pripravili svoje »postelje« za nočni počitek, nato pa smo pričeli z delom. Učenci so najprej pisali kratke dialoge za animirane filme. Po končanem delu je sledila večerja, po večerji pa smo se opremljeni z žepnimi svetilkami odpravili na nočni pohod. Po prihodu v šolo so učenci brali in recitirali poezijo Toneta Pavčka ter si v večnamenskem prostoru ogledali nastale animacije. Utrujeni in že nekoliko zaspani so se nato zleknili v svoje »postelje« in ob branju, druženju ter klepetanju počasi utonili v spanec.

V soboto smo po pospravljanju, jutranjem sprehodu in zajtrku nadaljevali z delom po delavnicah, v katerih smo združili ustvarjalnost učencev z njihovim znanjem tujih jezikov. Tako so učenci ustvarjali v različnih delavnicah – pisali in prevajali so haikuje, sestavljali križanke, pisali domišljijske zgodbe, nekateri pa so urili svoje znanje angleščine in nemščine ob petju karaok. Učenci so svoje izdelke predstavili drugim, nato pa se okrog 11. ure zadovoljni odpravili domov, saj so se končno začele težko pričakovane prvomajske počitnice.

Mojca Kristan in Katja Godeša

FOTOGALERIJA

(Skupno 41 obiskov, 1 današnjih obiskov)