Ob zaključku projekta je bila v torek, 23.04.2015, na OŠ Prestranek regionalna prireditev projekta Varno na kolesu za Notranjsko in Primorsko regijo. Udeležili so se je predstavniki sodelujočih šol v tem projektu, predstavniki policije, predstavnici Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Postojna in Pivke, predstavnik  Kolesarske zveze Slovenije Martin Hvastja, predstavnik družbe Butan plina. in drugi. Prisotne je pozdravila tudi ravnateljica šole Nataša Režek Donev.

 Prireditev so popestrili učenci 5. razreda  s točko Kaj bom, ko bom velik, učenci 2. razreda s plesno točko Na Prestranku in učenke Doroteja, Marina, Samanta in Mia z ritmično točko.

Predstavnica Butan plina je sodelujočim šolam razdelila nagrade in razglasila finaliste naše regije. V projektu je sodelovalo 65 šol iz cele Slovenije. Petošolci naše šole so zbrali dovolj točk, da so se uvrstili med deset finalistov. 14. maja 2015 se bodo v Ljubljani udeležili zaključne prireditve, kjer bodo razglasili zmagovalce projekta.

Po uradni prireditvi je sledila še pogostitev in sproščen pogovor med sodelujočimi.

 

Petošolci – finalisti projekta Varno na kolesu

Petošolci OŠ Prestranek so se letos že drugič vključili v projekt Varnost na kolesu, ki ga organizira družba Butan plin. Projektu so se priključili še številni partnerji, med drugim Agencija RS za varnost prometa, Kolesarska zveza Slovenije, Policija, Kolesarsko društvo Rog in družba BTC. Cilj projekta je predvsem zagotavljanje prometne varnosti najmlajših kolesarjev.

Osnovnošolci so imeli naloge razdeljene v tri sklope: opazovati promet in spoznavati varne prometne poti, spomniti se priporočljive in obvezne opreme kolesa ter kolesarjev s posebnim poudarkom na kolesarsko čelado in prepoznati kolesarjenje kot obliko aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Kot dodatno nalogo so morali učenci narediti kolo iz različnih materialov.

Na Prestranku so tako letos nastala dva filma, ki prikazujeta Varne kolesarske poti v šolo in opis kolesarskega izleta z naslovom S kolesom naokrog. Oba filma si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

 

VARNE KOLESARSKE POTI V OKOLIŠU OŠ PRESTRANEK

KOLESARSKA POT: S KOLESOM NAOKROG

 

 

FOTOGALERIJA

Liljana Bole

(Skupno 125 obiskov, 1 današnjih obiskov)