Učenci četrtega in petega razreda so poletni šoli v naravi v Pinesti pri Novigradu. V nadaljevanju si lahko preberete njihove vtise in doživetja ter ogledate fotografske utrinke.

 

PRVI DAN

Zjutraj smo učenci petega in četrtega razreda odšli na avtobusno postajo pred šolo. Z avtobusom smo se odpeljali mimo Nanosa, Kozine, Kopra, Šmarij in čez prehod Dragonja. Po dobri uri in pol smo prispeli v Pinesto pri Novigradu. Tam smo pomalicali in razdelili po sobah. V sobah smo razpakirali. V nahrbtnike smo dali vse potrebno in se odpravili na plažo, kjer so nam preverili znanje plavanja. Razdelili so nas v skupine. Potem smo se odpravili v dom. Mokre stvari smo dali sušit in odšli na kosilo. Po kosilu smo imeli uro počitka. Popoldne smo odšli na plažo in šli k svojim skupinam. Vsaka skupina je dobila plavalne kapice različnih barv. V skupinah smo plavali veliko različnih tehnik. Ko smo prišli v dom, smo imeli večerjo. Po večerji pa smo odšli v Novigrad. Tam smo si kupili sladoled in še kaj. Ko smo se vrnili v dom, smo odšli spat.

Tiana, Kaja, Enya

 

DRUGI DAN

Zjutraj smo vstali in odšli k jutranji telovadbi. Po zajtrku smo pospravili sobe. Nato smo si umili zobe in počesali. Imeli smo malo pouka. Takoj za tem smo hoteli iti plavat, a je začelo rositi. Odšli smo v jedilnico in reševali matematične naloge in se naučili novo pesem.  Nato smo začeli s kosilom.

Po kosilu smo še malo pospravili sobe, ker so potem učitelji ocenili kako so pospravljene. Po počitku smo odšli plavat s svojo skupino. Po večerji smo risali na kamenčke, na katere smo prilepili magnetke, nato pa smo imeli športne igre.

Po igrah smo vsi utrujeni zaspali.

Nika K., Ajda in Ana

TRETJI DAN

Tretji dan šole v naravi smo vstali, se hitro preoblekli in odšli na jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo imeli pouk, kjer smo se učili o značilnostih morja in se spoznavali z orientacijo. Na morju so nas pričakali veliki valovi, vendar smo vseeno šli v vodo.

Popoldansko plavanje smo imeli v sosednjem kraju Maredi, kjer imajo bazen. Dve skupini sta se na pomolu učili skakati na glavo.

Po večerji smo imeli športne igre. Bilo je zelo zabavno.

Marko Mislej, Gašper Hrovatin in Tiana Požar

ČETRTI DAN

Zjutraj so nas zbudili. Hitro smo se preoblekli in odšli na jutranjo telovadbo. Potem sta reditelja pripravila mize za zajtrk. ZA zajtrk je bila salama s kruhom. Po zajtrku smo se preoblekli v kopalke in pripravili stvari za na plažo, saj nam ni bilo treba pospravljati sobe. Odšli smo na plažo. Tam smo imeli testiranje za srebrnega delfinčka. Plavali smo deset minut, nato pa še kravelj petdeset metrov. Veliko nas je opravilo nekateri pa ne. Vrnili smo se v dom, kjer smo si pripravili prtljago in odnesli posteljnino v pralnico. Sledilo je kosilo. Spakirali smo do konca in učitelji so pregledali sobe za nami. Šli smo pred dom in pričela se je podelitev nagrad za najbolj pospravljeno sobo. Vsak je dobil posebno priznanje. Učitelji so zložili kovčke v avtobus. Vračali smo se preko mejnega prehoda Seča in se peljali mimo solin in letališča. Po dolgi vožnji smo srečno prispeli domov, kjer so nas počakali starši.

Bilo je lepo!!!

Staša Kačar in Larisa Mrše

FOTOGALERIJA

(Skupno 648 obiskov, 1 današnjih obiskov)