Petošolci OŠ Prestranek že peto leto sodelujejo v projektu Varno na kolesu. Tudi v letošnjem letu so morali opraviti dve nalogi. Namen tega sklopa je bil, da se učenci seznanijo s prometom, prometnimi ureditvami oziroma natančneje opazujejo prometno infrastrukturo v svojem okolju ter predvidijo vključevanje kolesarjev v dane prometne situacije. Končni izdelek letošnjih petošolcev je bil igrano animirani film Končal boš kot pašteta, če ne boš upošteval pravil prometa, ki si ga lahko ogledate na spodnjem spletnem naslovu.

Naslov drugega sklopa je bil VEM! za kolesarje. Oblikovati je bilo treba kviz v elektronski ali fizični obliki, ki bo v pomoč pri učenju in utrjevanju prometnih vsebin.

Kviz so naredili v programu exe learning. Objavili so ga v spletni učilnici OŠ Prestranek, ki se nahaja na Arnesovem strežniku.

Kviza so se v razredu lotili tako, da so najprej naredili scenarij za filme s prometno vsebino. Filme so posneli. Nato so na osnovi teh filmov pripravili vprašanja za kviz.

Sprehodili so se po Prestranku in posneli nekaj fotografij prometnih znakov in tudi za te pripravili vprašanja.

V računalniški učilnici jih je učiteljica naučila, kako se dela v programu exe learnig. Prepisali so vprašanja in odgovore ter odzive. Vstavili so tudi fotografije, nekaj slik so sneli z interneta. Učiteljica je vstavila filme in do konca oblikovala kviz, ter ga objavila v spletni učilnici.

Na kviz PREVIDEN V PROMETU, VAREN NA KOLESARSKEM IZLETU lahko dostopate:

Spletna stran  šole – http://www.os-prestranek.si/ –

Odpre se vam  izdelek.

Po nalogah se lahko sprehajate s klikom po seznamu, ki je zapisan v srednjem delu ekrana.

Obilo uspeha pri reševanju kviza.

Obe nalogi sta bili poslani v pregled strokovni komisiji projekta. V mesecu aprilu bo prav na OŠ Prestranek regionalno srečanje sodelujočih šol, kjer bodo razglasili dva zmagovalca, ki se bosta udeležili velikega finala v Ljubljani.

Link za igrano animirani film

Končal boš kot pašteta, če ne boš upošteval pravil prometa

http://varnonakolesu.si/v-prvem-sklopu-smo-opazovali-promet.html

Galerijo si lahko ogledate TUKAJ.

(Skupno 61 obiskov, 1 današnjih obiskov)