Tudi letos se je peti razred udeležil projekta Varno na kolesu. Naloge, ki so jih naredili, so že opisane in objavljene na šolski spletni strani.

V petek so se Sven, Karin, Nejc, Luka in Benjamin ter učiteljica Liljana udeležili regijskega srečanja projekta, kjer so tudi razglasili zmagovalce obalno kraške, notranjske in goriške regije. Na OŠ Bogomirja Magajne v Divači so se zbrali učenci sodelujočih šol. Po kulturnem programu in nagovorih ravnateljice šole, županje občine Divača, predstavnika Butan plina in predstavnika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Divača  so organizatorji projekta podelili priznanja za sodelovanje posameznim šolam. Čisto na koncu pa so razglasili tri najbolje uvrščene šole. Na tretje mesto se je uvrstila OŠ Idrija, druga je bila OŠ Košana. Najbolje so se odrezali petošolci iz Prestranka. Dve najboljši šoli se bosta udeležili zaključnega srečanja projekta Varno na kolesu, ki bo v Ljubljani, 24.maja.

Po prireditvi in zakuski, so se učenci udeležili še delavnic, kjer so lahko vozili kolesarski poligon. Predstavniki policije so jim predstavili svojo opremo in vozila. Spoznali so tudi policaje kolesarje.

Galerijo slik s srečanja si lahko ogledate tudi na https://www.facebook.com/varnonakolesu.si/

Liljana Bole

(Skupno 61 obiskov, 1 današnjih obiskov)