trsloztrkSOLA-2015-03V petek, 20. 11. 2015, smo v šoli obeležili dan slovenske hrane. Na naši šoli tudi sicer dajemo prednost lokalni hrani, na ta dan pa smo si za zajtrk privoščili kruh, maslo, mleko, med in jabolka lokalnih proizvajalcev. Namen tega dne je bil spodbuditi zdravo zajtrkovanje in izpostaviti lokalne pridelovalce ter proizvajalce. Z nakupom lokalne hrane uživamo v večini kvalitetnejše proizvode, hkrati pa s kratkimi transportnimi verigami ohranjamo naše okolje. Povabili smo g. Janka Otoničar, čebelarja, da nam predstavi svoje delo in življenje čebel.

Tjaša Podboj, učenka 8. razreda, je o dogajanju zapisala:

“Prvo uro smo preživeli z razredničarko, ki nam je o tem vseslovenskem projektu podala nekaj informacij, drugo uro pa smo prisluhnili gospodu Otoničarju, ki je že 50 let čebelar. Povedal nam je nekaj stvari o čebelah. Izvedeli smo tudi to, da so kraške najbolj miroljubne. Nekaj jih je prinesel tudi s sabo. Predstavil nam je delo čebelarja in vrste medu (cvetlični, gozdni, akacijev …). Po predstavitvi smo si lahko ogledali čebele in panj ter poskusili malo medu.”

Neža Nježič Zajc

trsloztrkSOLA-2015-01

trsloztrkSOLA-2015-02

(Skupno 127 obiskov, 1 današnjih obiskov)