Deževna in hladna sobota, 23.4.2016, ni ustavila mladih gasilcev in gasilk iz Obalno – kraške regije, ki so se skozi šolsko leto marljivo pripravljali na tradicionalno srečanje Društev mladi gasilec. Letos se je gasilski podmladek na tovrstnem dogodku srečal že sedemnajstič, tokrat prvič na OŠ Prestranek, kjer v sodelovanju s člani PGD Slavina že nekaj časa deluje tudi gasilski krožek.

Med 27-imi udeleženimi skupinami, smo domačini imeli 2 ekipi v konkurenci mlajših tekmovalcev, starih od 7 do 11 let. Mladi gasilci so morali pokazati svoje znanje tako na praktičnem, kot tudi na teoretičnem delu. Praktični del tekmovanja je zajemal vajo z vedrovko, štafetno vezanje vozlov, ustrezno izbiro gasilnika ter met vrvi v krog, pri teoretičnem delu pa je vsak član ekipe reševal svoj preventivni pisni test, test iz prve pomoči, pa so reševali vsi trije tekmovalci skupaj.

Tekmovalnemu delu je sledilo napeto čakanje na razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov. Kljub uvodnemu nagovoru ravnateljice mag. Nataše Režek Donev, da so zmagovalci prav vsi tekmovalci, so učenci vseeno želeli izvedeti, katero mesto je zasedla njihova ekipa. Ekipi Prestranek 1 in Prestranek 2 sta zasedli zelo dobro 8. in 9. mesto, česar so se zelo razveselili.

Mojca Štembergar

(Skupno 282 obiskov, 1 današnjih obiskov)