V zimskih mesecih smo na šoli izdelovali lutke, pripravljali sceno in glasbo za predstavo Zvezdica Zaspanka, ki smo jo priredili po pravljici Franeta Milčinskega Ježka. Pri svojem ustvarjanju so učenci izkazali veliko mero iznajdljivosti in ustvarjalnosti.Ko so po dolgotrajnih pripravah znali besedilo in se naučili animirati svoje lutke, so končno lahko nastopili na šolskem odru.

Konec marca so tako predstavo zaigrali otrokom iz vrtca, čez nekaj dni pa še učencem od 1. do 5. razreda. Dne 27. 3. 2017 so predstavo zaigrali še za starše, bratce, sestrice ter bližnje v Kulturnem domu Postojna. Nekaj dni kasneje je na istem odru sledil še najpomembnejši nastop, in sicer nastop na Območnem srečanju lutkovnih skupin Slovenije. Dvorano so do zadnjega sedeža napolnili otroci z OŠ Miroslava Vilharja in z zanimanjem opazovali odrsko dogajanje. Predstavo si je ogledal tudi območni selektor, g. Anže Virant, ki je predstavo in igralce zelo pohvalil, smo pa pred kratkim izvedeli, da nas žal v nadaljnje tekmovanje lutkovnih skupin ni uvrstil. Naši lutkarji so v aprilu nastopili še dvakrat, in sicer v Vrtcu Pivka. Ob pristnem stiku z vrtčevskimi otroki so se dodobra sprostili in svoje delo opravili več kot odlično.

Prejeti aplavzi in odzivi otrok po predstavah nam dajejo potrditev, da je bil ves naš trud poplačan, hkrati pa nam dajejo motivacijo in zagon za gledališko udejstvovanje tudi v prihodnje. Zahvaljujemo se staršem in ostalim, ki ste nas pri tem podpirali in skrbeli, da so otroci vaje redno obiskovali.

Mojca Kristan

(Skupno 455 obiskov, 1 današnjih obiskov)