Petošolci so se tudi letos udeležili natečaja Naredimo drugače, ki ga razpisuje RRA Zeleni kras, Center za inovativnost in razvoj. Letos so stare majice preoblikovali v modna obličila in  uporabne torbe. Novo nastale kreacije so opisali, fotografirali in predstavili v modni reviji Modni cvetovi. Izdelek se je na tekmovanju uvrstil na drugo mesto.

V sredo, 13.6.2018, je bila OŠ Prestranek dogodek ob podelitvi nagrad izbranim delom v okviru natečaja Naredimo drugače, ki so se ga udeležili župan Občine Postojna gospod Igor Marentič, predstavnice RRA-ja Zeleni kras, nagrajenci natečaja in drugi sodelujoči v tem natečaju. Prireditev so popestrili petošolci naše šole, ki so pripravili modno revijo svojih kreaciij z naslovom Modni cvetovi – iz starega novo.

Na podelitvi so tudi podelili priznanja in nagrade. Prvo mesto na natečaju je osvojil učenec OŠ Pivka Štefan Zorman za domiselen koš za smeti narejen iz odpadnih zamaškov. Za nagrado je prejel panoramski polet z letalom. Drugo mesto in obisk Križne jame so dobili petošolci za revijo Modni cvetovi, kjer predstavijo svoje kreacije recikliranih oblačil. Tretje mesto so dobili prvošolci iz OŠ Košana za serijo risanih izdelkov.

Vsa prispela dela so objavljena tudi v katalogu, ki so ga izdali ob koncu letošnjega natečaja. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Centra za inovativnost in razvoj http://www.cir.si/sl/o-nas/.

Liljana Bole

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)