Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper organizira že tretje leto zapored projekt Rovka Črkolovka.

Njen osnovni namen je spodbujanje branja in širjenja bralne kulture med mladimi ter vzgajanja pozitivnega odnosa do branja. K projektu iz leta v leto pristopa več učencev, njihovo število se je doslej skoraj potrojilo. Maja lani je koprska knjižnica vzpostavila nova partnerstva z vsemi knjižnicami Obalno-kraške regije, in sicer iz Izole, Pirana, Sežane, Ilirske Bistrice in Postojne.

 

Knjižnica Bena Zupančiča Postojna je letos pozvala k sodelovanju učence petega razreda Osnovne šole Prestranek. Vodja projekta Ksenija Knafelc Ramič je v peti razred prinesla knjige, izbrane za ta projekt. Učenci so si lahko kar v razredu izposodili knjige, jih prebrali in se o knjigi pogovorili z razredničarko Liljano Bole. Na spletni strani knjižnice iz Kopra, so lahko reševali kviz o prebrani knjigi.  Od oktobra do 2. aprila je vseh 22 učencev prebralo vsaj eno knjigo, kar je bil tudi pogoj za uspešen zaključek projekta.

 

Ker se zaključne prireditev v Kopru učenci niso udeležili, je bila v sredo, 10.4.2019,  v petem razredu svečana podelitev priznanj, ki so se je udeležili v.d. ravnatelja OŠ Prestranek Goran Uljan, koordinatorki projekta  Ksenija Knafelc Ramič iz knjižnice Postojna in Mojca Kristan knjižničarka na OŠ Prestranek ter mentorica Liljana Bole. Učenci so prejeli priznanja za sodelovanje ter darilca, ki so jih prispevali obe knjižnici.

 

Letos je sodelovalo v tem projektu 25 šol. V 65 oddelkih je 985 učencev skupaj prebralo 4379 knjig. Na šoli Prestranek so se odločili, da drugo leto tekmujejo tako petošolci, kot šestošolci.

 

Liljana Bole

Galerijo si lahko ogledate TUKAJ.

(Skupno 387 obiskov, 1 današnjih obiskov)