V petek in soboto, 9. in 10. oktobra je na šoli potekal Startup weekend, ki se ga je udeležilo pet učencev iz 7., 8. in 9. razreda. Dejavnosti je vodil naš nekdanji učenec Luka Poženel. Delo so začeli z iskanjem najboljše ideje, ki bi jo lahko razvijali in mogoče tudi uresničili v prihodnosti. Določili so problem, pri čemer so izhajali iz lastnih opažanj in izkušenj o tem, kaj pogrešajo oziroma bi izboljšali. Dvojica punc se je odločila, da bosta načrtovali aplikacijo za ljudi z različnimi alergijami na hrano, skupina fantov pa za takšno, ki bi vsebovala vse potrebne informacije za varen obisk hribov in gora.

Nadaljevali so z raziskovanjem trga in iskanjem konkretnih rešitev za realizacijo svojih idej. Izdelali so logotip aplikacije, predvideli ciljne skupine oziroma uporabnike, načine oglaševanja in trgovanja, konkurenco na trgu in določili cilje izdelave prototipa. Naslednji dan so idejo oblikovali do te mere, da so izdelali in posneli kratko predstavitev, s katero so se predstavili še drugim udeležencem dejavnosti. Z njimi so se zaradi razmer s korona virusom žal videli in slišali le preko aplikacije Zoom. Ko so vse skupine udeležencev predstavile svoje ideje, se je komisija odločila za dve najboljši – najboljša ideja in najboljša predstavitev. Zmagala je zložljiva skate rampa, na najbolj izviren in prepričljiv način pa so svojo idejo predstavili učenci, ki so si zamislili igračo, ki zvečer otrokom pred spanjem pripoveduje pravljice.

Startup weekend smo zaključili zadovoljni s tem, da smo spoznali in počeli veliko novega in koristnega, ter z idejo, da bomo pridobljeno nedvomno še uporabili oziroma uporabljali.

Urška Tušar

(Skupno 76 obiskov, 1 današnjih obiskov)