Spoštovani starši!

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19
(Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole. Učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja. Učitelj ne izvaja testiranja! Ob koncu postopka učitelj zgolj preveri rezultat.

Učenci so danes v šoli dobili Soglasje/nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje v papirnati obliki, ki vam ga prilagamo tudi v priponki.

S kartico zdravstvenega zavarovanja v lekarni prevzamete brezplačne teste za samotestiranje učencev. Teste učenci prinesejo s seboj v šolo.

Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite, saj šola te informacije nima. V tem primeru se otroku ni potrebno samotestirati, mora pa imeti s seboj ustrezno potrdilo na vpogled.

 

Vozači pridejo v šolo ob 7.30, s samotestiranjem bomo pričeli ob 7.40 in s samim postopkom bi radi zaključili do 8 ure. S tem želimo, da otrokom odpade čim manj pouka ter da bo vpliv samotestiranja na realizacijo minimalen. Zato vas naprošamo, da so vsi otroci v šoli 10 minut prej, kot sicer.

Šola bo ravnala v skladu s prostorskimi in kadrovskimi zmožnostmi ter v skladu s protokolom samotestiranja učencev, ki smo ga prejeli od ministrstva za zdravje.

 

Še enkrat poudarjam, da mora zavod in njegovi zaposleni spoštovati trenutno veljavne odloke. Šolski prostor ni namenjen protestom in provokacijam, pač pa vzgoji in izobraževanju. V kolikor se z ukrepi ne strinjate, se obrnite na odločevalce in ne na šolo. Ravnatelji smo svoja stališča jasno izrazili. Za izvajanje pouka zaposleni v šolah v tem trenutku potrebujemo predvsem mir.

Kot smo že na petkovem roditeljskem sestanku poudarili, je osnovno stališče šole eno samo: »Šola mora biti odprta.« Zato vas še enkrat pozivam, da stopimo skupaj in storimo kar se da za zagotavljanje slednjega.

Hvala za sodelovanje, razumevanje in strpnost.

vodstvo šole

 

Okrožnica – dodatna pojasnila

Okrožnica – odlok 12. 11. 2021

Protokol samotestiranja – učenci

Soglasje/nesoglasje

(Skupno 62 obiskov, 1 današnjih obiskov)