Najboljše biatlonke sveta, ki so se na ženski sprinterski preizkušnji na Pokljuki v četrtek, 5. 1. 2023, borile za točke svetovnega pokala, je bučno spodbujalo tudi več kot 2.500 šolarjev iz vse Slovenije. Zavarovalnica Triglav jim je v sodelovanju z Organizacijskim odborom Pokljuka v okviru akcije Otroci Triglava na Pokljuki že devetič omogočila nepozabno doživetje v družbi športnih zvezd. Med njimi je bilo tudi naših 49 učencev iz 5. in 6. razreda.

Dan na Pokljuki se je pričel z občudovanjem zasnežene pokrajine v ne prav zimskih temperaturah. Po okrepčilu pa so učenci že zasedli svoja mesta na tribuni. Pred pričetkom tekme je bil pester animacijski program. Med drugim so izbirali najlepši navijaški transparent in navijaški ples, za glasbene ritme je poskrbela glasbena skupina BQL, animacijski prostor je zasedla še plesna skupina, animatorja in Kuža pazi. Otroke so pozdravili tudi naši najboljši biatlonci. 

Tekma je bila zanimiva in napeta. Naše tri biatlonke so se trudile po svojim najboljših močeh, vendar jim sreča na strelišču ni bila naklonjena, zato uvrstitve niso bile vrhunske. Vseeno smo vsi bučno navijali. Z vsakim pojavom Slovenke na strelišču je zadonela Na Golico. 

Vsi, ki smo si tekmo ogledali, bomo ta dan ohranili v lepem spominu. 

 

(Skupno 192 obiskov, 1 današnjih obiskov)