Tudi v letošnjem šolskem letu sodelujemo v projektu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga vsako leto razpiše Turistična zveza Slovenije. Letošnja tema je Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Projekt obsega pripravo turistične raziskovalne naloge in predstavitev na turistični tržnici.

Na šoli smo se odločili, da bomo s sedmošolci v okviru naloge pripravili primer dvodnevnega spremljevalnega programa za otroke in mladostnike ob konjeniških tekmovanjih, ki potekajo na Gradu Prestranek. Nalogo smo naslovili Športamo in se zabavamo s konji.

Cilj naše naloge je bil, da bi dejavnosti pripomogle k večji prepoznavnosti Grada Prestranek in naših krajev. Naš spremljevalni program zajema tako ustvarjalne dejavnosti, glasbene in gibalne delavnice, kulinarično obogatitev, sprostitvene dejavnost ob delu s konji ter spoznavanje okoliške naravne in kulturne dediščine s konjskega hrbta.

Našo turistično nalogo smo predstavili v Postojni, dne 23. 3. 2023, kjer smo za najboljšo nalogo prejeli zlato priznanje ter  srebrno priznanje za turistično tržnico.

Nalogo si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.os-prestranek.si/turizmu-pomaga-lastna-glava/

 

Mentorice projekta: Anita Čelhar, Mojca Kristan ter Polona Požar

(Skupno 171 obiskov, 1 današnjih obiskov)