V sredo, 31. 5. 2023, je v Gasilsko-reševalnem centru potekala 11. seja otroškega občinskega sveta Občine Postojna. Seje so se udeležili predstavniki učencev iz OŠ Prestranek, OŠ M. Vilharja in OŠ A. Globočnika s svojimi mentorji, predstavniki Mladinskega centra Postojna, Centra trajnostne mobilnosti in župan Občine Postojna Igor Marentič.

Na seji so člani razpravljali o solidarnosti in medsebojnih odnosih, različnih možnostih programa Erasmus+, trajnostni mobilnosti in aktualnih vprašanjih v naši občini. 

Mladi se strinjajo, da je solidarnosti vedno manj, da so medsebojni odnosi vedno slabši in da je tudi empatije zelo malo. 

Pogovarjali so se tudi o programu Erasmus+, kjer so izvedeli, kako lahko sami prispevajo in se udeležijo različnih aktivnosti, ki potekajo v okviru programa. 

Predstavnik Centra trajnostne mobilnosti je predstavil dejavnosti in pomen centra. V naslednjem šolskem letu bo na vsaki šoli izbran ambasador trajnostne mobilnosti, ki  bo obveščal učence o novostih na tem področju.

Ob koncu so mladi županu postavili tudi nekaj vprašanji, na katera jim je odgovoril in jih seznanil še z nekaterimi projekti v občini.

Sladjana Šućur Popović

(Skupno 95 obiskov, 1 današnjih obiskov)