V petek, 6. in soboto, 7. oktobra, je na Šolskem centru Postojna potekal Start up vikend za učence, na katerem je tudi letos sodelovala naša šola. Spet je bilo veliko novega, zanimivega in poučnega, in polno izzivov tudi za našo ekipo, ki je sodelovala na tem dogodku. Udeležili so se ga tudi učenci obeh postojnskih osnovnih šol in mentor Nejc Konjevič s sodelavci.

V dveh dneh so učenci praktično preko lastne izkušnje spoznali pot, ki jo naredi izdelek, produkt ali storitev, preden pride do uporabnikov ali kupcev. Ta je polna izzivov, problemov in njihovih reševanj, pa tudi igre, ustvarjalnih idej in svobode pri izbiri tako ideje, njene izvedbe in načinov, kako jo predstaviti.

Naši devetošolci Ajda, Miha, Tjaš in Lars so se z vsem tem pogumno spopadli in uspešno premagali ovire na poti do cilja. Na dogodku so predstavili idejo – hladilni vzglavnik Mrzlek. Zanjo so na koncu prejeli najvišjo nagrado, naj podjetniško idejo 2023. Ekipa bo nagrajeno idejo razvijala in nadgrajevala ter se z njo predstavila na državnem tekmovanju POPRI. ČESTITAMO!

 

Andreja Kocjan, mentorica

 

(Skupno 114 obiskov, 1 današnjih obiskov)