Na OŠ Prestranek se zavedamo, da je duševno zdravje posameznika zelo pomembno. Zato sva razredničarki 5. in 6. razreda v sodelovanju s svetovalno delavko ter učiteljico DKE pripravile delavnice na to temo.

V »noči« iz četrtka, 5. 10. 2023 na 6. 10. 2023 smo za učence 5. in 6. razredov pripravili delavnice »Tudi čustva so kul«, kjer so učenci spoznavali in ugotavljali, kdaj doživljajo določena čustva, iskali smo vzroke za pojavljanje določenih čustev in se o tem pogovarjali. Preko skupinskega dela (reševanje različnih problemov) in štirih delavnic so razmišljali o sebi (kaj jim je všeč, zakaj se imajo radi, kaj jim je všeč pri njihovi družini, kako sami sebe vidijo …), spoznavali in v konkretnih primerih uporabljali različne strategije reševanja problema. Pri dveh delavnicah pa so spoznali načine sproščanja in umirjanja, ki jih lahko uporabijo, ko se bodo znašli v čustveni stiski.

Ob tem smo se dotaknili tudi pomena prijateljstva v medvrstniških odnosih ter tako tudi vključili smernice v okviru projekta »Naše vrednote«, v katerem skupaj z Občino Postojna sodeluje tudi naša šola.

Alenka Slavec Geržina in Monika Tomažič

(Skupno 136 obiskov, 1 današnjih obiskov)