Tudi v letošnjem šolskem letu se je naša šola vključila v mednarodni izobraževalni program iEARN, katerega geslo je ”Learn with the world, not just about it”. Namen programa je spodbujati in podpirati medsebojno projektno sodelovanje med učenci in učitelji po svetu. Učenci imajo tako priložnost spoznavati različne kulture in tradicije z vsega sveta ter navezovati stike z otroki iz drugih držav. Letos so v projektu izmenjave prazničnih voščilnic – Holiday Card Exchange sodelovali učenci in učenke 5. razreda ter učenci in učenke od 1. do 3. razreda, ki obiskujejo interesno dejavnost Ustvarjalnica.

Vse sodelujoče šole so bile razdeljene v osemnajst skupin. Našo šolo so koordinatorji projekta povezali z osnovno šolo na Japonskem, v Latviji, na Tajvanu, v Ukrajini in s slovensko osnovno šolo iz Škofljice. Z osnovno šolo iz Kijeva smo sodelovali že drugo leto zapored. Za vsako šolo smo pripravili voščilnice, nekaj prazničnih okraskov in zapisali, kako praznujemo praznike v Sloveniji. Učenci so se želeli svojim vrstnikom tudi predstaviti, zato je vsak v angleščini napisal nekaj zanimivega o sebi. Petošolci so na spletu raziskovali značilnosti in zanimivosti naših partnerskih držav ter s pomočjo spletnih orodij spoznavali tudi njihove jezike.

V decembru in januarju so do nas pripotovale težko pričakovane voščilnice z Japonske, iz Ukrajine ter iz Škofljice. Žal pa nismo prejeli pošiljke s Tajvana in iz Latvije. Otroci so voščilnice in zapise vrstnikov z navdušenjem prebirali. Ogledali smo si tudi fotografije in video posnetke, ki so nam jih preko spleta poslali Ukrajinski in Japonski učenci. Tudi mi smo jim poslali nekaj naših fotografij.

Vanja Tomšič

(Skupno 124 obiskov, 1 današnjih obiskov)