V petek, 1. marca 2024, smo pripravili poseben dogodek, ko smo se na Osnovni šoli Miroslava Vilharja in Osnovni šoli Prestranek povezali v skupno prizadevanje. Ravnatelja obeh šol sta združila moči s predstavniki lokalne občine, obogateno pa je bilo tudi z obiskom župana, gospoda Igorja Marentiča, ter direktorice občinske uprave, gospe Marine Rebec. Skupaj smo se posvetili razstavi risb, ki so jih ustvarili učenci obeh šol, pri čemer smo posebej izpostavili februarsko vrednoto – ljubezen.

Nagrade za najboljše risbe, ki simbolizirajo ljubezen in kreativnost, je podelil župan Marentič. V podružnici Hruševje so otroci skupaj z županom zasadili rožo, ki zdaj predstavlja živ simbol njihovih misli o iskrenosti. S sodelovanjem vodstev obeh šol smo izrazili priznanje tudi izjemnim dosežkom učencev posebnega oddelka.

Posebej pa bi želeli izpostaviti prispevek mednarodnih prostovoljk Tee, Mariane in Salome, ki so z aktivnim sodelovanjem oblikovale projekt, obogatile šolsko dogajanje in vzpostavile povezavo med obema šolama ter občinskim predstavništvom. Ta dogodek je predstavljal izjemno priložnost za krepitev sodelovanja ter poudarjanje skupnih vrednot, ki nas povezujejo in gradijo močno šolsko skupnost.

D. K. P

(Skupno 127 obiskov, 1 današnjih obiskov)