V ponedeljek, 03. decembra 2012, smo se učenci osnovne šole Prestranek odpeljali z vlakom v Ljubljano na Ta veseli dan kulture.

Na železniški postaji v Prestranku se je kar trlo učencev od petega do devetega razreda, ki so skupaj z učiteljicami Liljano, Polono in Andrejo čakali, da vstopijo na vlak, ki jih bo odpeljal v Ljubljano. Vlak je kmalu prišel in prostora je bilo za vse dovolj. Pot se nam je kar vlekla. Mimo Postojne, Unca, Borovnice in Verda smo prišli do Ljubljane.

 

 

Izstopili smo z vlaka in se skupaj odpravili v Prirodoslovni in Narodni muzej. V Narodnem muzeju smo si izdelali viteško čelado in spoznali viteški meč. Seznanili smo se z raznimi  predmeti: neandrtalčevo piščaljo, Vaško situlo, okostje mamuta… Še posebej pa je bilo zanimivo okostje Leonore – to je veliko okostje kitovke, ki je nasedla v Piranskem zalivu. 

Ker so ta dan, žal v Ljubljani potekale demonstracije, smo se protestnikom izognili in se odpovedali nakupovanju spominkov na stojnicah. Malico smo si privoščili v Mc Donaldsu, na železniški postaji. Ker pa se je hitro bližala ura odhoda, smo hamburgerje pojedli kar na vlaku.

Izlet v Ljubljano, pa je bil kljub protestom, zelo zabaven in lep, saj nam je obisk polepšala praznična osvetlitev našega glavnega mesta.

Upam, da bomo tak izlet še ponovili, če ne drugače, skupaj s svojimi bližnjimi.

 napisala Maruša Perenič

foto Liljana Bole

 

(Skupno 62 obiskov, 1 današnjih obiskov)