V četrtek, 25.04.2013, so petošolci OŠ Prestranek odšli v Novo mesto na razglasitev rezultatov projekta Varnost in mobilnost za vse – moje ideje moje pobude, ki ga organizira podjetje Revoz v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu iz Javne agencije RS. Z nalogo, ki so ji dali naslov Upoštevaj kolesarske poti, da se ti kaj ne zgodi, so se uvrstili med šest finalistov .

S projektom so poskušali izboljšati varnost kolesarjev v šolskem okolišu tako, da so piskali varne kolesarske poti, jih objavili na spletu in oglasnih deskah, ter poti označili s sloganom in maskoto projekta.

V Novem mestu so si najprej ogledali muzej avtomobilske industrije. Program so nadaljevali v prostoru za komuniciranje podjetja Revoz, kjer so se predstavile vse šole finalistke.

Med odločanjem žirije o zmagovalcu, je finaliste zabaval repar Zlatko. Zmagovalec projekta je postala OŠ Bršljin Novo mesto. Ostali finalisti so prejeli denarno nagrado in priložnostna darilca. Po razglasitvi so imeli udeleženci dogodka pogostitev in delavnice na temo prometne varnosti.

Anuša Čelhar, Sara Malneršič, Gregor Bole

(Skupno 83 obiskov, 1 današnjih obiskov)