Deset petošolcev pod mentorstvom Liljane Bole se je letos odločilo, da sodeluje v projektu Moja reka si. Projekt je za Slovenijo oblikovala Coca-Cola Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor pred sedmimi leti.

Pridružili pa so se mu tudi Savska komisija, Slopak, MMC RTV Slovenija s portalom Bansi in program Ekošola. Projekt v Slovenijo prenaša dobro prakso mednarodnega sodelovanja 14 držav na vodah v okviru Mednarodne komisije za varstvo Donave.

Letos je bila tema projekta stan-up predstava. Petošolci so ustvarili in posneli predstavo Kaplce nakladajo, ki si jo lahko ogledate na spodnji povezavi.

Ustvarjale so osnovne in srednje šole iz vse Slovenije. Na natečaj je prišlo 18 stand-up predstav Strokovna komisija (ambasador natečaja Zlatko, Ministrstvo za okolje in prostor, Coca-Cola Slovenija, program Ekošola, podjetje Slopak, MMC RTV Slovenija s portalom Bansi ter Inštitut za ohranjanje naravne dediščine Lutrabo) je ocenila predstave in izbrala pet najboljših. Med finaliste se je uvrstila tudi naša predstava Kaplce Nakladajo.

Tako se bodo Iza, Jakob, Maks, Tinkara, Benjamin, Julija, Lucija, Patrik, Matjaž, Tajda in Liljana udeležili zaključnega srečanja projeketa, ki bo v Ljubljani 29.05. 2015.

Vse predstave si lahko ogledate na strani mojareka.si. Pozivamo vas, da glasujeta za nas in nam dodelite zvezdice.

Našo predstavo si lahko ogledate TUKAJ.

Liljana Bole

(Skupno 77 obiskov, 1 današnjih obiskov)