V torek, 1.9.2015,  je bilo tudi na naši šoli precej živahno. Medtem, ko so starejši učenci po dvomesečnih počitnicah spet srečali vse svoje sošolce, so »ta novi« učenci, prvošolčki, spoznavali za njih še tuje okolje in zvedavo, a hkrati zadržano, opazovali in se razgledovali.

Po začetni predstavitvi učiteljic in ravnateljice, so otroci z uspešnim reševanjem ugank pridobili vstopnico za 1. razred. Vsem skupaj se je pridružil župan občine Postojna, g. Igor Marentič, ki je učencem namenil nekaj vzpodbudnih besed ter jim v spomin na prvi šolski dan podaril knjigo.  Kmalu zatem smo se udeležili glasbene prireditve z zabavno pevko Mišo, ki je najmlajše šolarje s pesmijo, gibanjem in igro popeljala novim šolskim dogodivščinam naproti.

Po sladkanju z osvežilnim sladoledom, sta učence 1. razreda  obiskala policistka Maja ter nekdanji šofer Stojan iz Združenja šoferjev in avtomehanikov Postojna. Otrokom sta podelila rumene rutice in jim razložila pomen njihove uporabe, starše pa nagovorila glede varnosti in odgovornosti pri prevozu otrok.

Pestro torkovo dopoldne je hitro minilo in upamo, da bo 15-im prvošolcem OŠ Prestranek dan ostal v lepem spominu.

Mojca Štembergar

FOTOGALERIJA

(Skupno 733 obiskov, 1 današnjih obiskov)