V soboto, 15. oktobra 2016 je bila v Štanjelu zaključna prireditev z otvoritvijo razstave in podelitvijo priznanj najboljšim učencem osnovnih šol, ki so ustvarjali likovne izdelke na likovnem natečaju s področja arhitekture Po poteh Fabianija ter prospekte domačega kraja na geografskem natečaju Prospekt domačega kraja.

Na natečaju smo sodelovali tudi mi. Sedmošolci so pri likovni umetnosti konec prejšnjega šolskega leta ustvarjali na temo arhitektura tako, da so lego kocke, ki jih običajno uporabljamo kot gradnike za prostorsko sestavljanje različnih stavb, vozil, modelov, figuric in še veliko drugega, uporabili kot štampiljke. Odtiskovali so jih iz različnih strani in tako vsak na svoj način »zidali« oziroma sestavljali na risalnem listu. Nastale so raznolike  kompozicije hiš, ki so tvorile naselja, mesta ali njihove dele. Odtise so učinkovito obogatili z barvo.

Njihovi izdelki so prepričali strokovno žirijo natečaja, ki je vsem šestim učencem: Poloni Erjavec, Doroteji Vidmar Gajšek, Poloni Boštjančič, Gašperju Rangusu, Taji Nabergoj in Marisi Pečnik, podelila zlato priznanje za njihove likovne izdelke, vsi skupaj pa so bili nagrajeni kot zlata kolekcija. Čestitamo!

Urška Tušar

(Skupno 362 obiskov, 1 današnjih obiskov)