Tudi letos smo na Osnovni šoli Prestranek pripravili že tradicionalno prireditev ob kulturnem prazniku, in sicer smo jo izpeljali v četrtek,  13. 2. 2020, v prostorih prenovljene šolske telovadnice.

Pod mentorstvom vzgojiteljic in pedagoških delavcev so se predstavili vrtčevski otroci in vsi učenci od 1. do 9. razreda Osnovne šole Prestranek. To naredi prireditev posebno, saj cela šola ustvarja in diha za ta dogodek. Letošnjo prireditev smo posvetili svoji domovini Sloveniji.

Na odru so se zvrstile projekcije vrtčevskih otrok, animirani film, kjer so oživele kocke, recitacije, atraktivni plesi, pevski prispevki, zabavni skeči, domiselni in poučni igrani prizori, ki so zajemali tako ljubezen do domovine kot stereotipe, ki veljajo o nas Slovencih. Prikazali smo tudi navijaški duh, ki se razplamti ob tekmah. Na koncu pa je zapel pevski zbor, sestavljen iz Otroškega in Mladinskega pevskega zbora, ki so se mu s pesmijo Svobodno sonce pridružili zaposleni na OŠ Prestranek. Vse točke pa sta  povezovala učenca 9. razreda. Scenografijo so ustvarili učenci s pomočjo učiteljice likovnega pouka.

Prireditev si  je ogledalo zavidljivo število staršev in ostalih krajanov, pridružili pa so se nam tudi župan Igor Marentič, ravnateljica OŠ Miroslav Vilhar, bivši ravnateljici in predstavniki krajevnih skupnosti. Vsi pa so s številnimi aplavzi potrdili, da je bila tudi letošnja prireditev pripravljena in izvedena na ravni, ki je primerna za kulturni praznik.

Ana Kaluža

GALERIJA

(Skupno 277 obiskov, 1 današnjih obiskov)