V sredo, 31. 1. 2024, je v Postojni potekala akcija Kids take over za učence vseh treh šol Občine Postojna.

Akcije so se udeležili tudi devetošolci naše šole.

Učenci so se preizkusili v različnih poklicih in funkcijah.

Izvedeli so veliko novega, spoznali delo različnih poklicev in se ob tem tudi zabavali.

 

Spodaj so zbrani vtisi devetošolcev.

Bila sva na TICU (turistični informativni center). Bilo nama je všeč, ker smo dobili veliko novih informacij o Postojni.         

Matic Beguš in Aid Abdić

Obiskali sva Knjižnico Bena Zupančiča v Postojni. Toplo sta nas sprejeli knjižničarki Gordana in Lidija. Razkazali sta nam vse skrite predele knjižnice. Preizkusili smo se v rezervaciji, izposoji in pospravljanju knjig. Na koncu sta nas postregli s piškoti in sokom.

Ajda Zupan in Špela Slavec

Obiskal sem Občino Postojna. Ogledali smo si delovne prostore in spoznali zaposlene in njihove naloge. Bili so tudi učenci iz drugih šol. Vsak je dobil svojo nalogo. Bilo je zelo zanimivo.

 Tjaš Marušič

Na ogledu Gasilskega doma v Postojni smo spoznali delo gasilcev, nekaj dosežkov ter gasilska vozila z vso opremo. Dan smo zaključili z vožnjo v gasilskem vozilu.

Lars Opara Tominc in Jan Šorc

V Notranjskem muzeju Postojna so nam predstavili delo vseh zaposlenih, ogledali smo si najnovejšo razstavo Rock Postojna. Razkazali so nam pisarne zaposlenih in predstavili delo muzejskega restavratorja. Ob zaključku smo si ogledali še staro Brivnico Ozbič.

Matic Košuta in Andraž Kantar

Ko smo prišli  na policijsko postajo smo si ogledali filmček o slovenski policiji, nato pa so nam predstavili ta poklic. Ogledali smo si sobo za zadrževanje in opremo v avtih. Predstavili so nam tudi zaščitno opremo policistov.

Miha Oblak in Taib Smajić

Učiteljici: Andreja Geržina in Petra Smrdel

(Skupno 135 obiskov, 1 današnjih obiskov)