V petek, 15. junija so se trije naši učenci – Emrah Budimlić, Grega Koren in Ana Petrović z mentorico Urško Tušar udeležili ex tempora Majlont, ki ga je organizirala Osnovna šola Miroslava Vilharja Postojna. Letošnjega prvega likovnega ex-tempora so se udeležili mladi likovniki iz OŠ Prestranek, OŠ Antona Globočnika, Srednješolskega centra Postojna in OŠ Miroslava Vilharja.

 

Bil je lep sončen dan, in za uvod smo na sprehodu po Majlontu ob besedah domačinke Slavke Urh in njenega sina Andreja izvedeli marsikaj o tem starem delu Postojne, ki ga sestavljajo ozke ulice in danes bolj ali manj stare hiše, ki se držijo skupaj in so zrasle pod nekdanjim gradom na Soviču.

Za predstavitvijo smo si poiskali zanimive motive in se lotili dela, ki je trajalo tja do dvanajstih, ko se je ozračje že tako ogrelo, da smo se, zadovoljni z opravljenim delom, odpravili proti šoli. Likovna dela vseh ustvarjalcev na ex temporu si lahko ogledate na razstavi Ex-tempore Majlont, katere otvoritev bo 16. julija 2012 v avli SAZU-ja, v okviru Mednarodnih dnevov kitare.

(Skupno 73 obiskov, 1 današnjih obiskov)