Tudi letos smo na Osnovni šoli Prestranek pripravili že tradicionalno prireditev ob kulturnem prazniku, in sicer po letu in pol razseljenosti po treh lokacijah, končno spet na domačem terenu  – na novi prestranški šoli. Tokrat se nam je tema ponudila kar sama – Povsod je lepo, doma je najlepše.

V telovadnici nove šole so 19. 2. 2013 vrtčevski otroci in učenci od 1. do 9. razreda pod vodstvom mentoric in mentorjev predstavili različne točke, ki so se tako ali drugače dotikale teme doma, domovine, domačnosti oz. vrnitve na staro lokacijo v Prestranku. Na odru so se, po pozdravu bivše ravnateljice Magde Jakin Černe in zdajšnje ravnateljice Nataše Režek Donev, zvrstili tako ljudski kot moderni plesi, recitali, kviz med dvema razredoma, otroški in mladinski pevski zbor, tako kot lani pa je tudi letos poželo veliko navdušenja igranje harmonike našega učenca. Prav vse točke pa so bile narejene z veliko truda in ljubezni naših zaposlenih in otrok, poseben čar pa je v tem, da vsako leto na prireditvi nastopijo prav vsi otroci iz vrtca in šole.

Obiskovalci in nastopajoči so si po prireditvi ogledali še prostore nove šole in se odpravili domov nasmejanih obrazov, kar nam daje nove vzpodbude in zagone za nadaljnje delo z našimi otroki.  Ponovno smo z ustvarjalnostjo dokazali, da upravičeno nosimo naziv Kulturna šola.

Ana Kaluža

(Skupno 44 obiskov, 1 današnjih obiskov)